NICE

Hej igen! Jag kom hem från Nice för lite drygt en vecka sen. Det var förstås alldeles fantastiskt! Jag har fortfarande inte riktigt accepterat att jag faktiskt är i Göteborg nu, och inte kan gå ut genom dörren och vara på stranden inom en och en halv minut, eller att jag inte kan gå till gamla stan för en tårdrypande god glass, och att jag inte behöver gå tyst som en mus på kvällen för att det inte finns några golvplankor som knarrar och så vidare och så vidare i all oändlighet. Resan vill inte riktigt lämna mitt franskbultande hjärta.
Som utlovat ska jag ju visa er bilder också!

Vi (alltså jag, Cecilia och Nike som syns på bilden) kom fram på söndagskvällen och då var vi mest bara förmögna att "ååh"a och "ooh"a över hur fantastiskt livet helt plötsligt var. Vi bodde hos en jättechic kvinna i centrala Nice som hyr ut delar av sin lägenhet till utländska studenter. Och vilken underbar lägenhet! Och balkongen, kolla på balkongen! När vi packat upp våra grejer stod vi och vinkade till grannarna i huset mittemot, kollade på katten som bodde på gården och hunden som strosade runt på balkongen på huset bredvid. Och tog kort åt alla håll och kanter.


Nästa dag började vi skolan (vi hade lektioner tre timmar om dagen, resten av tiden gjorde vi vad vi ville) och upptäckte staden.

Gamla stan var kanske det allra bästa.En grej som kändes så jävla knäpp med att vara här var hur typiska Parislyxiga hus blandades med palmer, lantliga marknader och romerska ruiner.


Ett annat favoritställe vi hittade väldigt tidigt var "skatetorget". Jag har ingen aning om vad det heter egentligen men vi gick dit nästan varje dag. På dagarna var det fullt av skateare och inlinesåkare (det var jättepopulärt att åka inlines här!), men på kvällarna visste man inte riktigt vad som skulle hända. För det mesta var det turister, något enstaka förälskat par och barnfamiljer där, men en magisk afton var det musik och pardans! Vi satt som förtrollade och bara kollade på dem i säkert en halvtimme. Ville aldrig hem.
Det ville tydligen inte han heller! Han var en flitig besökare av torget, och efter ett tag måste han ha börjat känna igen oss. Sista gången vi såg honom vinkade han till oss. Jag blir fortfarande fnissig när jag tänker på det!

En dag gjorde vi en utflykt till Monaco!

Det såg ut som ett litet sagoland, som om allt var gjort av sockervadd!


Vi åkte vidare, till parfymeriet i Èze.


En annan dag åkte vi upp till Cimiez och gick på Matisse- och Chagall-muséet.Sista kvällen gick vi till det här stället i gamla stan och åt det-är-sista-kvällen-(och midsommar)-middag.

Sen var allt slut och vi fick sätta på oss våra solhattar och åka hem igen.
Bästa resan.

Kommentarer
Sagt av: Ronette

så himla fantastiskt fint! Blev alldeles avundsjuk nu haha

2011-07-07 @ 21:35:43
URL: http://frangesmarron.blogg.se/
Sagt av: Astrid

Ser helt otroligt ut!

2011-07-08 @ 16:25:30
URL: http://asdrid.blogg.se/
Sagt av: Lovisa

åh åhåhå åhåh å håh åh åh åh åhhh

2011-07-09 @ 00:30:12
URL: http://lovisagreta.blogg.se/
Sagt av: Emmzor Lizor

Fett nice! (kunde inte låta bli)

2011-07-10 @ 00:06:27
URL: http://snut.blogg.se/
Sagt av: Emma

Jisses vad najs

2011-07-10 @ 17:59:51
URL: http://galaxisnak.blogg.se/
Sagt av: melwa

åååh, vilka vackra bilder.

2011-07-11 @ 14:50:03
URL: http://melwabythegarden.blogg.se/
Sagt av: Magda

Vackra bilder.

2011-07-24 @ 00:33:54
URL: http://an0rakcity.blogspot.com/
Sagt av: andréa

jag blir alldeles varm i magen. vi måste göra en sådanhär resa någon gång, se det filmiska i allt tillsammans. du är en så duktig fotograf, hjärtat!

2011-08-03 @ 11:06:25
URL: http://demolition.webblogg.se/

Säg något snällt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0