Tor 22 okt, balkong-Hadbi

The mystery is solved!
Jag stod ute på balkongen och tittade på höstträden genom en analog kamera när ett otcäkt gnissel gnisslade. Jag stelnade av skräck, ty gnisslet kom från balkongdörren bredvid - Hadbi B's balkong! Hadbi B, mannen jag bott en halvmeter ifrån i åtta år men aldrig sett, mannen som högt spelar indisk panflöjt-opera-exorcisten-musik tidigt om helgmorgnarna, mannen jag drömt mardrömmar om, mannen jag stått i samma hiss som men ändå lyckats missa då jag antingen gömt mig under en lugg eller bakom ett par kolsvarta solglasögon. Hjärtat stannade, jag vände mig om, och där stod han. Två meter ifrån mig. Livs levande. Jag har sett honom. Jag har sett Hadbi B.

Ursäkta den gamla bilden. Det kommer nyttnyttnytt och fintfintfint på onsdag eller torsdag, för då har jag hämtat ut en rulle med bilder från den analoga systemkameran, och en rulle från den analoga fisheyekameran. Vi ses!

Sön 18 okt, små små skor


Skorna på bilden hade jag när jag var 3-4 år. Jag minns väldigt starkt hur jag satt på golvet i hallen hos dagmamman och försökte knyta snörena själv. Det gick inget vidare, hon fick knyta dem åt mig. På väggen trängdes små overaller på ett par krokar. Snörena blev för hårt dragna. Och så tänkte jag att det vore himla fint med ett par gula skor. Jag frågade mamma när hon kom och hämtade mig på eftermiddagen. Finns det gula skor?

Ons 14 okt, hösten

Så här ser det ut i Göteborg nuförtiden.

Det är kallt som satan och så mörkt när man vaknar att man bara vill grina.

Lör 10 okt, Kaffemoster

Jag har träffat Fanny..

..och Sara..

..och mig själv..

..och vi har fikat på det här fina stället där de spelar Amelie-soundtracket i bakgrunden!Och så har jag äntligen tagit ett ID-korts-kort. (Snordyrt!)

Fast Sara fick hoppa in på de två sista bilderna!

Sön 4 okt, fast som en lördag


Goddag kamrater! Idag har jag haft nöjet att dela en falafel med Ebba.


Shit, kolla vad sur hon blev bara för att jag åt så mycket. If looks could kill osv.


Hon har så stiliga nya skor!

När vi fått nog (det blåste som tusan) gick vi på ett halvdåligt konditori. Det satt nästan enbart japaner där. Och så vi, då.


På vägen hem blev jag prickig av hagel.


Ebba har tagit bilderna på mig.

Lör 3 okt, fast som en söndag

Göteborg har tydligen beslutat sig för att gå in i dendär bedrövliga det regnar och varje dag känns som en söndag-höst-perioden. Storm. Jag överdriver inte. Vad tar man sig till? Läser en bok? I vanliga fall hade jag inte gjort det. Jag läser bara på kvällen, innan jag ska sova.

Men idag ansåg jag det vara en splendid idé att krypa upp i sängen med en hög böcker. Och så läste jag. Om ultraortodoxa judar, om gigantiska Parislägenheter, om rymdäventyr. Och tittade på bilder som förflyttade mig bakåt i tiden, till 20(, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90)-talsmodet, och bilder som satte mig i sällskap med tonåringar i arbetarklassens 80-talsengland.

Och så är jag i full färd med att göra om på rummet. Jag har ritat blyertsstreck hit och dit på väggen (vad det ska bli får ni se när det är klart), och så har jag införskaffat lite nya möbler. Ett sminkbord, bland annat:

RSS 2.0