Goa göbbar och fesk

Häromdagen hittade jag en sida med hundratals bilder på Göteborg från sekelskiftet 1800/1900. Jag är väldigt glad att jag lever nu istället för då, men jag hade nog inte tackat nej till en tidsmaskin. Bara för att få hälsa på i några timmar! Höra gubbarna på varvet, äta stans första "varm korf" för tio öre den tionde februari 1905, eller kanske se invigningen av Kopparmärra. Klicka på bilderna!
Fre 24 sept, Upplysningar

Jag har några upplysningar! De två första är saker jag kom fram till i skolan igår, och de är ganska chockerande.
1. Det är så roligt med grammatik! Jag kan nästan gå så långt som att säga att jag...älskar grammatik?
2. Jag tycker till och med om gympan! Jag! Som var med på två gympalektioner i hela nian!
3. Filmen blev klar förra helgen. Ni ska få se snart, jag lovar! (Notera hur rolig jag var som trodde att det skulle ta tre dagar innan den blev färdig. Det gjorde det ju i och för sig, bara det att det gick typ en månad mellan dagarna.)
4. Klart att jag är upprörd över valresultatet! Men jag tänkte inte prata om det på bloggen. Det räcker med att säga att jag är upprörd.
5. Det ser ut så här när man tittar ut genom fönstret på skolan:

Lör 11 sept


Jag har i princip enbart fotat analogt de senaste veckorna, det är därför det är lite glest med uppdateringar. Och så har jag haft det så fint på den nya skolan att det inte riktigt har varit någon idé att åka hem för att sitta vid datorn. Nu vet ni!

Sön 5 sept, det franska brödet och den mysige mannen

Jag träffade Sara och Ebba en stund idag. Vi satt på Le pain français i någon timme, och jag tror att alla tre blev lite kära i mannen på bilden. Sällan har vi hört en så ljuv röst, ett så hjärtligt skratt och sett ett par så charmigt runda kinder!

Sen började jag undra varför jag inte går dit oftare. Till Pain français, alltså. För det tar mig bara tre minuter att åka dit med spårvagnen! Jag som ända sedan jag såg Inglourious basterds första gången drömt om att sitta ensam på ett café i 40-talets Paris och dricka kaffe och se snygg ut, precis som Shosanna gör tills hon blir avbruten av Fredrick Zoller! Jag kan ju få allt det där, bortsett från 40-talet då (vilket jag väl i och för sig inte ens vill ha med tanke på att Frankrike var ockuperat av nazisterna, hallå änna!), och bortsett från Paris, och bortsett från snyggheten. Men i övrigt! Jag kan sitta på ett franskt kafé i Göteborg, dricka kaffe OCH slippa bli avbruten av en nazist! Sounds good to me!

RSS 2.0