Farmor och farfar och fotoalbum


Jag har varit hos farmor och farfar i ungefär en vecka. De bor i ett hus på landet där man bäst spenderar dagarna med elvakaffe och ett gammalt fotoalbum.
Det är farfar som sitter på trappen:

Och spelar trumpet längst upp i mitten:

Och spelar dragspel och äter äpple till vänster:

Och så i mitten:

Man hade tydligen bra humor redan på farfars tid:

Gangstern till vänster:

En gång när farmor åkte till Göteborg:

Fisheye II


En dag var jag med Sara i Haga.


Hästar

Jag fick en fråga från en Emma som undrade varför jag fotar hästar, och jag tänkte svara på det här på bloggen.
Det började förra våren, när jag och Ebba köpte plasthästar på Hemköp. Vi satte oss på mitt rum och målade dem i fina färger och lyssnade på Arctic monkeys. Det var några dagar innan jag åkte till Paris, och vi bestämde oss för att den guldiga hästen skulle få följa med och se världen, lite som Amélies trädgårdstomte. Så han fick fick åka till Paris med mig, och till London med Ebba, och sen till London med mig. Lite som en signatur, eller maskot.
Anledningen till att hästen är med i min och Andreas film är symbolisk.Arvikafestivalen och dans


Det blir en väldigt konstig ordning på uppdateringarna nu, men jag har i alla fall (som vanligt) varit på Arvikafestivalen!
Jag åkte dit med Andréa, så det var mest henne jag var med, men när vi inte ville se samma konserter så var jag även mycket med min kusin, och när det inte fanns några konserter att se på så fikade jag med en nyfunnen vän. Men, när jag ville dansa benen av mig, då letade jag raskt upp Fanny och hennes crew! De lärde mig massa häftiga danser, som "glödlampan", och jag lärde dem några danser, som "julgranen", och tillsammans så hittade vi på några nya danser, som "räkna pengar". Det skulle senare under kvällen visa sig vara mycket användbart, för den kvällen var den konstigaste och roligaste jag varit med om sedan...väldigt länge! Jag måste ju få berätta, om än en väldigt förkortad version för jag förstår att ni kanske inte är så intresserade!
När jag, Andréa och en sällskaplig samt överförfriskad kille varit en stund på Teddybears och sedan skulle gå vidare, så hörde vi att Beat it spelades någonstans i fjärran och vi bestämde oss för att springa dit och dansa. Det var några killar i mjölkbaren som lekte dj's, och vid högtalaren stod tyvärr inte Fanny, men däremot hennes dansande crew Malin, Marcus och Elvira! Vi dansade twist, vi dansade 70-talsdisco, julgranen, hiphopdansen, glödlampan, handklapps-dansen, dela ut kort-dansen, alla fantastiska och fula och vansinnigt roliga danser man kan tänka sig, och utan att man märkte vad som hade hänt så stod man plötsligt bland säkert hundra Håkan-allsångsskrikande människor och alla sjöng lika högt och alla applåderade lika mycket mellan låtarna (applåderade för vem? mjölk-dj'n? låtarna? sig själva? varandra?) och alla dansade som om det inte fanns någon vardag, någon mamma, någon gräns, något rykte att tänka på, någon arbetsgivare, någon morgondag.
Det blir så på festival.

När jag och Sara åkte till Ebbas sommarstuga

För några veckor sedan var vi i Ebbas sommarstuga.

Efter tidnings- och godisköp var det dags att åka tåg upp till Ebba.

Ebba har en sommarstuga vid Vänern.

På kvällarna grillade vi

och gick i skogen.Mjukaste sanden i världshistorien!När jag träffade Fanny


Fanny och jag gick upp till Skansen Kronan för att äta jordgubbar, dricka hallonsoda och titta på fåglar som mobbade varandra.
Fisheye I

Nu kommer första delen av fisheye-rullen!

Det var en regnig vårdag när min kusin kom på besök och körsbärsblommorna just slagit ut. Jag panikfotade trots det dåliga ljuset, livrädd (nåja, nästan) för att inte hinna fota innan de regnat bort.


Hej kusin!Filminspelningen
Nu har vi planerat, filmat och klippt tre dagar i sträck, men jag gissar att det kommer krävas tre dagar till innan vi är klara med filmen.
I morgon är förresten bilderna från fisheye-kameran framkallade, så jag ska gå och hämta ut dem. Ni ska såklart få se dem!

Bortförklaringar


När jag får lugn och ro (kanske måndag) ska jag visa er vad jag sysslat med den senaste veckan; alltså suttit med Fanny vid Skansen Kronan, åkt tåg med Sara till Ebbas sommarstuga och varit där några dagar, och kanske lite behind the scenes från min och Andréas filminspelning. Att spela in en film är nog den mest genialiska idé vi någonsin fått, och jag hoppas den blir bra. Ni får såklart se när den är färdig!
Sålänge bjuder jag bara på denhär gamla analoga bilden på Andréa, från en tid när hon hade långt hår och det mesta var ganska annorlunda. Hej sålänge!

Vad jag köpte i London


Den röda kjolen köpte jag i en second hand-affär i East end, och Audrey-gummistövlarna(!!) i en skoaffär i Covent garden-trakterna som luktade tuggummi:

När vi var i Oxford gick jag in i affären där den riktiga Alice brukade köpa karameller. Jag köpte ett bokmärke, en penna, Mad Hatter-te, en kaninbrosch och Alices favoritkarameller:

Ett skärp av sammet i Covent garden:

En fantastisk väska på Urban outfitters:

På Portobello market köpte jag ett tidningsomslag från 20-talet som jag ska rama in och ha som tavla:

En perfekt röd t-shirt vilket jag letat efter i..jättelänge! Och en kjol, från American apparel:

Och 60-talsklänningen från en vintageaffär i East end ♥:

Jag köpte några onödiga men oemotståndligt söta småsaker i en japansk affär i Covent garden. Som dessa överrasknings-askar med frukostnyckelringar och miniatyrbakelser:

Och en töntigt söt tygkasse och ett skrivhäfte:

(+ några presenter till Sara och Ebba)
Och så köpte jag ju macarons också!

London del 3, British museum

Jag älskar British museum så mycket att det får ett alldeles eget inlägg med bilder på alla fina mönster, morbida skulpturer och människorester, bedårande miniatyrer och knäppa målningar. Mest tycker jag om de egyptiska sakerna.
Klicka på bilderna för att få dem större!


Tor 1 juli(!), en utflykt

Idag träffade jag Sara och Ebba! Vi packade picknickkorg och tog färjan till Vrångö.

Jag hade med mig lite presenter till dem som jag hade köpt i London.

Bruna tjejen.


Och jag fick en miniliten bukett av dem!

Jag hade med mig italiensk potatissallad, och Ebba hade med sig en FANTASTISK morotskaka!

Jag nöjde mig med att doppa fötterna medans Sara och Ebba lekte Baywatch. Jag antar att jag inte får ladda upp de bilderna!

Några timmar senare tog vi färjan hem. Vi satt uppe på däck där det blåste så satans mycket!

Så det kändes passande att sjunga Fångad av en stormvind. Titta så inlevelsefulla vi är!(Det kommer lite mer Londonbilder, imorn eller så..)
Hejdå!

RSS 2.0