Le Pain français


I fredags gick jag till Le Pain français vid Domkyrkan med Ebba. Varje Pain français har sin egen atmosfär, och på just det här stället kändes det som att sitta i biblioteket hos en rik gubbe som bor på en herrgård som ärvts i generationer. Kändes helt okej!

Vi beställde en kanna kaffe och delade på en eclair. Kompaktkamerasuddiga bilder. ♥

Vips hade kaffet kallnat, eclairen försvunnit och klockan blivit åtta så vi åkte hem.
I måndags var jag förresten på en alla hjärtans dag-maskerad med Sara. Vi var utklädda till Musse och Mimmi Pigg. De andra var utklädda till bland andra Ron Weasley, James Dean, Patti Smith och en bebis.

Fre 11 feb, en go gubbe

Det klev på en sån fantastisk man på spårvagnen idag. Han hade gubbkeps, lusekofta, cowboystövlar, cigarett i mungipan, en ölflaska i ena handen och en hund vid namn Elvis i den andra. Jag förstår att han i min beskrivning låter som en typisk lite-obehaglig-och-påträngande-utan-respekt-för-ölförbudet-på-spårvagnar-alkis, men jag kan utan tvekan säga att han var det trevligaste göteborgsoriginalet jag någonsin sett. Han var en sann go göbbe; det var nästan så man undrade om han var på riktigt. Trots att jag bott i Göteborg hela mitt liv så hade jag faktiskt aldrig sett en go göbbe tidigare, jag trodde bara de var en myt. Plötsligt stod han alltså där, det livs levande praktexemplaret, längst bak på fyran och hjälpte damerna in och ut från spårvagnen och pratade om sin hund med killen som satt bredvid. Han. Var. Underbar.

Ons 2 feb

Jag tog tag i mitt projekt mycket tidigare än jag trodde jag skulle. Idag har jag nämligen framkallat min första fotorulle! Alltså med mina egna händer! Jag har stått i kolmörkret och fumlat med film och sax och spiral och burk och skruvlock, och jag har stått och hällt diverse vätskor genom burken säkert sjuhundra gånger. Nu hänger 24 bilder på tork i skolans torkskåp, och sen ska jag bara hitta en negativskanner innan jag slutligen kan visa bilderna.
I måndags träffade jag på Andréa på vägen till skolan, och det snöade så fint (och Andréa var så fin!) så jag var tvungen att filma nån sekund eller två. Kan ju tillägga att snön varade i ungefär tio minuter innan det började ösregna.

RSS 2.0