Fre 28 maj, Greta

Greta var på besök i Göteborg idag, så vi sågs en stund för en fika och en kort sväng på stan! Vi åt croissant och någon form av muffin (helt helt helt MAKALÖS!) på Le nyöppnade Pain Français på Vallgatan. Mysigt!
Jag hade på mig en ny klänning och ett Jesusarmband.
Lör 22 maj, en kvällspromenad

Igår ringde Ebba mig och föreslog en kvällspromenad, så jag drog på mig kjol och ett parfymstänk och gav mig iväg längs häggdoftande backar med en nätt väska och en perfekt gyllengul rostmacka som bagage. Vi möttes på Johanneberg i den mystiska disen och gick runt där i en timme medan det skymde. Vi gick till en kulle som man var tvungen att smyga förbi någons trädgård för att komma till. (Kändes som att vara med i en Fem-bok!) Därifrån kunde man se husen där folk grillade på balkongerna, Liseberg, hamnen, kyrkan i Örgryte och resten av stan. Som ett tittskåp.
Ni ska få se bilder (från mobilen, vilken jag blivit väldigt förtjust i att fota med på sista tiden. Därav suddigheten. Förlåt!)!


Tor 20 maj, Jesus och Mia Wallace


Helt plötsligt har Göteborg förvandlats till en tropisk regnskog. Det är så djävulskt varmt! I lägenheten är det 27 grader, och det hjälper inte ens att öppna fönstret för det är ungefär lika varmt ute! Blev helt chockad när jag gick ut genom dörren imorse och möttes av en våg av fukt, värme, tung luft, skrikande fåglar och grönskande rhododendronbuskar. Skjortan, vilket är det svalaste plagg jag har, får mig att se ut som en blandning av Jesus och Mia Wallace. Därav den starka tvångstanken att mongotwista.

(Vaaarfööör vill blogg.se motarbeta mig?!?! Det här skulle ju vara en fräsig animation! Funkar den inte?)

Mormor


Det här är min mormor. Av henne har jag fått ett mellannamn - Elisabet, smak för mintchoklad och lakritsbåtar, lite för många presenter, fräknar, en mamma såklart, och en moster likaså och förkärlek till brittiska mys-mord-tvserier. Jag är lik henne ibland; till utseendet alltså. Särskilt på bilder tagna på långt håll, som den här till exempel:

När jag var liten var hon min favoritperson att gå på stan med bara för att hon var så lätt att övertala, det var bara att peka och säga "jamen den var ju lite fin tycker jag nog kanske lite" och så fick man (skönt att man var ärlig med att man är materialist i alla fall?). När jag blev äldre var jag orättvist grinig mot henne. Jag hoppas att jag inte är det längre. För hon är fin, min mormor.
Och just det, hennes favoritbeatle är Paul!

En till fredag och lördag

På årets första gå-på-stan-utan-jacka-dag (♥♥♥), alltså igår, var jag med Sara. Vi gick först runt några timmar i Haga och däromkring, kikade in i den mysiga fast skitläskiga antikaffären med fina bänkar och en papegoja, blev rädda för att bli skjutna genom ett brevinkast på ett fallfärdigt skjul och åååh-ade över körsbärsträden på Järntorget. På kvällen åkte vi hem till mig och så kom Ebba. Vi gjorde hamburgare och kollade på Hot Rod, Smala Sussie och Dirty dancing innan det blev dags för en nattkopp te i köket samtidigt som det ljusnade ute och tidningen landade på hallmattan. Sen kollade vi på Fucking Åmål, och när klockan var sex på morgonen var det dags att sova.
När vi gick upp i morse åt vi frukost framför Singin' in the rain.
Här kommer några mobilbilder samt artyfarty-video i kronologisk ordning.Lör 8 maj, körsbärsträd


Idag gick jag på stan med min fina kusin (vi träffade på Andréa också) som är på besök i Göteborg. Det är hon som har tagit mobilbilden! Körsbärsträden är perfekt blomstrande JUST IDAG men självklart måste det regna samtidigt, så imorn när det ska vara sol så kommer träden ändå vara helt förstörda. Jag panikfotade lite med fisheyekameran och hoppas på det bästa.

Fredag & lördag


Bilden är Saras!
Här kommer ett såntdär coolt beskriver-dagarna-i-enstaka-ord-i-slumpmässig-ordning-inlägg!
Varma mackor och Pirates of the Caribbean, en mysig busstur, läskigaste skrattet i cortegevagnshistoria samt en väldigt bra västtrafiks-satir, nya bekantskaper, kära återseenden, ikeaplaner, en väldigt trång säng, ett besök på Espresso house i Vasastan där de spelade soul, hålla värmen-kramar och vitt vårljus.
Jag tänker varken ursäkta det äckliga regn-håret eller den töntiga minen jag har på bilden.

RSS 2.0