Mån 29 marsdöööööööööööö

Lör 27 mars, 007


En dag stannade Maria, Elin och jag kvar i NO-salen en stund och busade med lampor och grejer. Egentligen skulle det bli en film, vi spelade in ljud och allt möjligt, men som vanligt kan man inte lita på tekniken (HATA!!!) så det blev bara en hederlig animation istället. Bond, James Bond!

Om ni nu inte alls skulle förstå vad det här skulle vara bra för, så kan ni ju kolla på originalet!

Mån 22 mars, Gwen

När jag var yngre, ungefär nio år, lyssnade jag JÄTTEMYCKET på No Doubt. Vissa av deras låtar tycker jag fortfarande är bra.

Det roliga är att jag i efterhand inser att de spelade väldigt ska-inspirerad musik på sina första skivor. När jag som nioåring tyckte att Sunday morning var världens häftigaste låt, så visste jag inte att det var föregångarna till deras musik som jag skulle lyssna jättemycket på fem år senare. Och alltså, visst ÄR det Terry Hall, sångaren i Specials, som dyker upp i den här videon?


Lör 6 mars, fotoväggen


Jag skrev för ganska länge sen att jag ritade sträck på väggen. Och nu är det äntligen färdigt! Det blev en ruta med griffeltavlefärg som man kan skriva på med kritor. Och så har jag (läs: pappa) satt upp en list med krokar som det hänger snören med foton på. Äh, ni ser ju själva. Hittills har jag bara satt upp analoga foton, och några bilder som jag skrev ut för flera år sen. Måste börja skriva ut lite mer regelbundet!
Och så har jag ställt upp några fina vinylskivor.
(Vera! Kolla! Jag har fått tag på Dance Craze!(!!!!!!!!!!!!!!!!) Du förstår säkert hjärtklappningen det orsakade. Hihohahöaö, som ett barn på julafton!)

Tis 2 mars, Lill-Kalle in Wonderland

För ett tag sedan fick jag låna Alice i Underlandet på engelska av min svenskalärare. Hon hade köpt den på ett antikvariat tror jag. Det är en gamma skolbok, tryckt 1923, full av anteckningar och meddelanden från skolbänksbarn som nu är väldigt långt ifrån skolbänken. Lill-Kalle, till exempel, har varit och härjat på omslaget:
Och det här! En flicka som kungör sin kärlek, månne? Inger Hammarlind 6a, Sören Björkerud R 2 4 (vilket jag tror betyder realskolan, år 2, klass 4. realskolan på den tiden var ungefär som högstadiet, alltså gick Sören i 8d.)

Imorgon fortsätter jag med Underlandet-yran, för då ska jag och Sara på kinematografvisning, aka bio, för att se Tim Burtons Alice in Wonderland. Det blir nog grejt!

RSS 2.0