Fre 24 april

En fågel bajsade mig i huvudet idag.

PARIS 3

Fre 10/4 2009 - Bonjour oui oui moustache!
Väcktes just (klockan är strax efter 10) av en påskparad. Det var en parad i min smak! I täten gick några som spelade trumma och trombon, de spelade jättesnabbt, och efter dem kom en massa barn med hattar som sjöng med i den muntra melodin och kastade konfetti. Det ligger konfetti på hela gatan nu. Önskar att jag hade filmat!

kl 00.29 Det är en omöjlighet att hålla mungiporna nere! Det är alltid den sista kvällen som allt faller på plats när man reser. Det är då man har börjat förstå sig på staden och verkligen trivs (och inte bara går runt och känner sig som en vilsen och beklämd småstadsbo som dessutom inte vet var man ska äta eller ta vägen i största allmänhet. Paris är GIGANTISKT!).
Vi gick runt i Montmartre och tittade på diverse Amelie-ställen. Satt bland annat på jordens största besvikelse - kaféet där hon jobbar i filmen. Man kände inte igen sig ett skvatt, kaffet var tråkigt och lokalen var mest bara..skabbig.
Sen nådde vi dagens turistpris; det romantiserade horhuset Moulin Rouge. Det var väl inte så mycket att se, egentligen.
På kvällen gick vi till Ladurée; satfläsk vad flådigt! Personalen plockade svindyra bakelser med handskar, var klädda i stiligheter och omgivna av guld och allmänt prål. Jag köpte macarons för 165 kr.
Och servitören på stället där vi åt middag var så himla gullig. Gick runt och visslade och gjorde miner.
Hela dagen känns såhär i efterhand så solig och fin och trevlig, även fast den var kantad av ett satans fot-ont (jag går numera som en krympling i klackskor), en handfull regnmoln och de illvilliga he-he-nu-ska-vi-lura-pengarna-av-turisterna-typerna som väntade bakom knuten.
Jag gillar Paris.Amelies metrohållplats


Affären där hon handlarOch kaféet


Hästen blev sugen på horor


Ladurée

Lör 11/4 2009 - Bonjour au revoir.

PARIS 2


Ons 8/4 2009 - Bonjour en garde alors!
Resans första macarons köptes idag. Viol, kaffe, hallon, apelsin och pistage. De två första var nog godas!
Dagens turistpris går helt klart till Mona Lisa! På vägen till Louvren, på Rue de Rivoli, låg en..herre. Huvudet låg lutat i en insane vinkel mot stängslet som gick längs gatan. Det måste vara helt vidrigt. När vi någon timme senare gick förbi där igen, så låg han fortfarande där.
Vi var på ett annat museum också, Centre Pompidou, vars rulltrappor satt utanpå byggnaden. Utanför, när man stod och köade för att komma in, kunde man beskåda ondskan själv. Det var helt otroligt. En liten tant i huckle som satt och "spelade" på något konstigt stråkinstrument. EN jävla ton kunde hon! Satt och vevade med instrumentet (inte stråken!) några sekunder, vilade några sekunder, och började låta igen. Om och om igen. Men då och då tog hon upp en liten flöjt! Precis som den avskydda gumman i Brunnsparken! Och spela kunde hon inte. Hon satt mest bara och blåste. Måste vara Brunnsparks-satkärringens onda tvilling.
Dagens strumpor är blåa med regnbågar på.
LOUVREN♥Hästen var finkulturell och gick på Centre Pompidou.


Louvren är alldeles lagom guldigt för att falla mig i smaken.


Hästen got starstruck


Här är de smakfullaste tavlorna jag kunde hitta på Louvren, värda att förevigas.


Tor 9/4 2009 - Bonjour bon bon chez Pierre!
Sitter och lyssnar på Detektivbyrån och trivs.
På metrosarna (tunnelbanorna) kliver det då och då på små fransmän son börjar spela. Ibland dragspel, ibland trumpet. Det är ganska trevligt, och väldigt klyschigt. Jag förstår att man blir dödstrött på det om man åker metro varje dag.
Idag så satt vi på kaféet där Sartre och Simone de Beauvoir brukade chilla. Det var ganska flådigt. Och så gick vi runt i de judiska kvarteren. Så vansinnigt mysigt! Och de judiska herrarna som sprang runt i sina hattar var så stiliga! Jag är väldigt svag för hattar.
Utanför en port stod två poliser med k-pist. Det var onekligen mystiskt och jag kände mig aningens besvärad.
Dagens köp var två armband med Jesus och påven och moder Teresa och alla andra festliga typer på.
Dagens strumpor var nedvikta och vita.
Dagens turistpris går till Notre Dame och kyrkan som var med i Da Vinci-koden.
Och just det, vi var i Jardin du Luxembourg också!

Sartre-och-Beauvoir-kaféet. Kolla blommorna och balkongen ovanför skylten! Mysigt!


Vakkra armband

Jardin du Luxembourg:

Hästen gick till Notre Dame
Champs Elysées


("Imorn skriver jag fortsättningen på blabla.." -who was I trying to fooool? de sista dagarna skriver jag om NÄR DET FALLER MIG IN.)

PARIS 1

Mån 6/4 2009 - Bonjour croissant français!
Utanför fönstret susar Montmartre. Det är..man skulle nog kunna kalla det varmt. Och på kaféet där vi åt, där vände sig alla om och ropade "Bonsoir!" åt en när man klev in.
Dagens turistpris går till Sacre cœur dit vi gick, och till det lilla eiffeltornet jag köpte där. (Nedanför Sacre cœur fanns en underbart söt liten ponnykarusell!)
Dagens strumpor är röda.
Pojkarna här har lockigt hår. Det skulle Ebba gilla.

Utiskten från hotellfönstret


Sacre cœur
Tis 7/4 2009 - Bonjour crepes voilà!
Börjar genast med att dela ut dagens turistpris. Det går till Eiffeltornet och Triumfbågen + mina ömma fötter. Ett konstant småätande har hållit mig vid liv. Chokladglass var bäst (åts vid Eiffeltornet), och chokladcrepes (åts i parken som kommer innan Louvren).
Tunnelbanedörrarna är helt VANSINNIGA! Inte helt olika föregångaren giljotinen. Dessa fransmän, alltså.
Det finns ett fönster i huset mittemot som är så mysigt att jag smälter varje gång jag ser det! Ett ganska stort fönster. Det lyser om kvällarna och på balkongen står en massa blomkrukor. Det hänger stjärnor i det, fönstret, och rummet innanför ser så ombonat ut. Bokhyllor i mörkt trä, och med lite fantasi ser man även högar med kuddar och ångande tekoppar.
Dagens strumpor är svartvitrandiga.
Tog med en av mina och Ebbas hästar. Han fick träffa Triumfbågen. Och Eiffeltornet!(Bilderna som jag är med på är det min lille far som har tagit)


Hästen välte statyer


Fönstret

Imorn skriver jag fortsättningen på den svindlande, den fängslande och den fabulösa berättelsen om min parisresa!

Tor 16 april

Hej igen!
Innan jag berättar om Paris så ska jag visa vad jag gjorde veckan innan dess. Hann inte lägga in bilder innan jag åkte, nämligen. Sen så har jag fotat väldigt mycket analogt på sista tiden, så det kommer mer bilder när de har framkallats.

En dag träffade jag Ebba. Vi har fått en kärlek för det här med plasthästar, så ni förstår väl vår lycka när vi på Hemköp hittade nio små hästar för tio kronor! Vi kilade hem till mig och målade dem i granna färger:

Och en dag fyllde jag ju år! En fick skor kanche?

M, åså klänning kanche:

Sara och Ebba kom på besök. Jag har massor av tokiga bilder på dem, men jag delar med mig av den minst tokiga..sålänge..


Nästa dag gick vi till Trädgårdsföreningen, jag och Ebba.

Sön 12 april

Le hotellfönster de Montmartre. Jag har precis varit i Paris förstår ni, och bloggar en mobilbild. När jag kommer hem igen ska ni få ett ordentligt Parisinlägg! Haj so long!

Fre 3 april, JA MÅ JAG LEEVAA


Tjingeling! Hinner egentligen inte skriva nu (försöker bara lura till mig nåra födelsedags-grattis), därav webbkamerabild + picnik-redigering. Snart kommer Sara och Ebba. Grattis mig!

RSS 2.0