JAG ÄR FÅNGAD AV EN STORMVIND

"Jag vet, efter nattens drömmande, hur en perfekt sommardag är uppbyggd.
Det är för det första varmt, så man känner sig lite lagom obekväm. Man är ledig, eller slutar tidigt. Helst det senare kanske, så att man kan gå runt i skolan och fnissa lite förväntansfullt för sig själv. Nåväl. Sen träffar man en slumpvald vän man trivs med. Sitter en stund vid den mysiga innergården bredvid tennisplanen ett stenkast härifrån. Senare beslutar man sig för att gå in på Coop. Där håller sommarklädda ungdomar på picknickhumör hus. Man köper sig jordgubbar och något drickbart. Papptallrikar och plastbestick. En filt har sin säkra plats i tygkassen. Man betalar för sina varor och fäller ner solglasögonen, innan man svänger upp vid Buråsliden. Därifrån går man (vad jag tror är) norrut, mot Kalanderska och det. Vidare, mot universitetsbyggnaderna. Där går man, drar i kjolen lite så att den inte ska glida upp eller ner för mycket. Kanske går man barfota en stund, med kinaskorna i handen, och låter asfalten bränna i fotsulorna. Man skymtar Näckrosdammen och dess gröna böljande Sound of music- kullar, hittar en fri plats vid ett träd där man kan släppa allt man har i händerna. Springa runt som en lycklig galning i några sekunder, tills man kommer att tänka på de mosade jordgubbarna och drickan som sakta övergår till ljummen temperatur. Lägger ut filten, ställer skorna vid kanten, packar upp det drick- och ätbara, och en iPOD med tillhörande högtalare. Eller ännu bättre, ett blandband och en kassettbandspelare! Med den bästa musik man kan tänka sig.
Och där sitter man och skrattar och lever tills det blir kväll, man tar på sig det närmaste man har med sig i ytterklädes-väg - en tunn kofta."

OCH SÅ SITTER MAN HÄR. OCH SÅ ÄR DET STORM. SÅKLART. DET ÄR JU GÖTEBORG, DET HÄR. OCH SÅ VARNAS MAN FÖR ATT GÅ UT GENOM DÖRREN. FÖR STADEN LIGGER UNDER VATTEN. OCH FÖNSTERGLASEN SKALLRAR I VINDEN.
OCH SÅ ÄR MAN JU FÖRKYLD OCKSÅ. SOM VANLIGT DÅ.
SOM VANLIGT ATT DET ÄR STORM OCH SÅ ÄR MAN FÖRKYLD OCKSÅ DÅ.
TACK. TACKTACK.

Kommentarer
Sagt av: Lina

Fast övreburåsliden är en finfin gata :)

2008-02-24 @ 17:18:34
URL: http://aune.blogg.se
Sagt av: Sarlistav

JAG VILL HA SOMMAR NU! DET ÄR DU OCH JAG OKI
DET VAR INGEN FRÅGA!!!!!!!

2008-03-06 @ 21:16:02

Säg något snällt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0